Η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου,
κατόπιν και της υπ. αρ. 4114_08/2336/31-8-2020 απόφασης
του Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής,
του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
διοργανώνει από 4 έως και 13 Δεκεμβρίου 2020
την Διαδικτυακή Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Πρόκειται για διαδικτυακή εκδήλωση που προτάθηκε από την ΟΕΘΑ και χρηματοδοτείται από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ως πρωτότυπη και εναλλακτική δράση , δεν έχει σκοπό να αναπληρώσει την 32η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων αιγαίου η οποία είχε προγραμματιστεί για τον προσεχή Οκτώβριο στην Νάξο και αναβλήθηκε για τη επόμενη χρονιά. Θα γίνει μία και μοναδική φορά ως ενίσχυση του γνωστού θεσμού μας και όχι ως αντικατάστασή του.

Στόχοι της Διαδικτυακής Συνάντησης είναι:

  • Η πραγματοποίηση μεγάλης πολυθεματικής εκδήλωσης με όρους υγειονομικής ασφάλειας.
  • Η γνωριμία, η επικοινωνία, η ενημέρωση και η ηθική στήριξη των ερασιτεχνών του Αιγαίου.
  • Ο καλώς εννοούμενος συναγωνισμός μεταξύ των θεατρικών ομάδων, που βοηθάει στην ποιοτική εξέλιξη του ερασιτεχνικού θεάτρου.
  • Η προβολή της σύγχρονης θεατρικής δημιουργίας στο αιγαίο, η εκπαίδευση των ερασιτεχνών και η διασύνδεση δημιουργών και θεατών από όλα τα νησιά.
  • Η μέγιστη συμμετοχή των μελών μας καθώς και η μεγαλύτερη διασπορά στους πολίτες με την αξιοποίηση των σύγχρονων ψηφιακών μέσων.
  • Η χρονική , και η οργανωτική ταύτιση με την ετήσια συνάντησή μας,
  • Η ένταξη κάθε καλλιτεχνικής πρότασης σχετικής με το θέατρο, ώστε να ενισχυθεί ο πειραματισμός, η πρωτοτυπία και η ελευθερία της έκφρασης.

1. Αναζητούμε την Αφίσα της ιδιότυπης αυτής Συνάντησης προκειμένου να αναρτηθεί στο διαδίκτυο μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες της ΟΕΘΑ που θα προβάλουν αυτή την δράση.

2. Δικαίωμα υποβολής προτάσεων έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι καλλιτέχνες δημιουργοί, αναμένοντας με ενδιαφέρον αυτές των μελών των ομάδων μας από τα νησιά του Αιγαίου.

3. Η Αφίσα θα περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία – πληροφορίες τα οποία θα πρέπει να είναι ευκρινή:

3.1 < Διαδικτυακή Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου 2020 >
3.2 < 4 – 13 Δεκεμβρίου 2020 >
3.3 < Οργάνωση : Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου >
3.4 < Χρηματοδότηση :ΓενικήΓραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής >
3.5 < Ιστοσελίδα διοργάνωσης: diadiktiaki.aegeantheatre.gr >
3.6 < Ιστοσελίδα ΟΕΘΑ: aegeantheatre.gr
3.7 Το λογότυπο της ΟΕΘΑ (υπάρχει το ψηφιακό του αρχείο).

4. Το στήσιμο της Αφίσας καθώς και το εικαστικό της θέμα (δημιουργικό) θα είναι οριζόντιο, προκειμένου να προσαρμοστεί καλύτερα στην οθόνη του υπολογιστή , ενώ οι πραγματικές της διαστάσεις θα είναι 50 εκατοστά πλάτος Χ 30 εκατοστά ύψος.

5. Το ψηφιακό αρχείο της πρότασης θα είναι σε μορφή jpeg, και θα έχει ανάλυση μέχρι 300 dpi ώστε να μπορεί να αποσταλεί διαδικτυακά.

6. Καταληκτική ημερομηνία για την παραλαβή των προτάσεων, είναι η Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020.

7. Την ευθύνη επιλογής της αφίσας της διαδικτυακής συνάντησης θα έχει η ΟΕΘΑ η οποία άμεσα μετά την παραλαβή των προτάσεων θα ανακοινώσει την επικρατούσα.

8. Η πρόταση που τελικά θα επικρατήσει, πρέπει να παραδοθεί σε ανοικτό αρχείο υψηλής ανάλυσης ώστε να είναι επεξεργάσιμο, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περαιτέρω γραφιστικές εργασίες στο στήσιμο της ιστοσελίδας και του αναλυτικού προγράμματος της συνάντησης.

9. Στην ιστοσελίδα της ΟΕΘΑ καθώς και σε αυτή της Διαδικτυακής Συνάντησης , θα επισημανθεί ο καλλιτέχνης δημιουργός της αφίσας (ως έμμεση προβολή, καθώς δεν υπάρχει χρηματικό έπαθλο), ενώ υπάρχει δέσμευση από την ΟΕΘΑ , για 4ήμερη φιλοξενία στην επόμενη ζωντανή Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου το 2021.

10. Στην ιστοσελίδα της ΟΕΘΑ (aegeantheatre.gr) , μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος, να δει τις αφίσες όλων του προηγούμενων διοργανώσεων , αντλώντας πληροφορίες και γνώσεις για την ιστορία των συναντήσεων και της ομοσπονδίας μας.

Σάμος, 18 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου
Στέλιος Μάρκου

Πιέζοντας εδώ, μπορείτε να κάνετε download την προκήρυξη σε μορφή Word