ΜΗΔΕΙΑ του Μποστ7-8-9-10 Αυγούστου 2023

Ώρα: 21.15

Αίθριος χώρος Δημοτικού σχολείου Αγίας Μαρίνας

   Η «Μήδεια» του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ) αποτελεί μία από τις κορυφαίες κωμωδίες της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας κι έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία ανά περιόδους από επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς θιάσους.

Απ’ το πρώτο ανέβασμα του έργου το 1993, το χιούμορ του Μποστ, που ήθελε «οι θεατές περισσότερο να χαμογελάνε και λιγότερο να χαχανίζουν», πέτυχε το στόχο του και δημιούργησε μια μοναδική σάτιρα βασισμένη στις πιο τραγικές ιστορίες της αρχαίας δραματουργίας.

Με την μοναδικότητα της γραφής του, ο Μποστ μετατρέπει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη σε μια κωμικοτραγική φιγούρα και παράλληλα, με αριστοφανικές μεταφορές και συνεχείς παρερμηνείες, καυτηριάζει τη νεοελληνική πραγματικότητα.

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου δουλεύοντας αυτό το έργο σχεδόν 10 μήνες έρχεται μέσα στο καλοκαίρι να σας δροσίσει με το κέφι, το γέλιο και τις απολαυστικές ατάκες που αν και γραμμένες πριν 30 χρόνια παραμένουν τόσο επίκαιρες σατιρίζοντας ανηλεώς την ελληνική πραγματικότητα.

 

Παίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί:

Βασιλεία Αρχοντούλη, Ρία Καστή, Πόπη Κουτούζου, Γεωργία Μαντζαφλάρη, Γιάννης Παπαδημητρίου, Ελευθερία Σιώη, Γιώργος Δράκος, Λευτέρης Διαμαντάρας, Μαριλίζα Χατζηλία, Κατερίνα Διαμαντάρα, Νίκος Φωκάς, Ανδρομάχη Ελένη, Χρήστος Δίπλας, Νάσος Λελέκης, Άννα Παρλιάρα.

 

Μουσικοί επί σκηνής:

ΚΙΘΑΡΑ: Αχιλλέας Πετρουτζάκος, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΠΑΣΟ: Δημήτρης Ζωγράφος, ΠΛΗΚΤΡΑ: Μανόλης Μακρής, Θωμάς Δημητρίου, ΗΧΟΛΗΨΙΑ: Κωνσταντίνος Γιαννακός.

 

Οι συντελεστές του έργου:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λευτέρης Διαμαντάρας

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Ειρήνη Ντινάκη

ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ρένα Φιλιππίδου

ΜΟΥΣΙΚΗ: Θωμάς Δημητρίου

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Εμμανουέλα Πετρουτζάκου

ΥΠΟΒΟΛΕΙΟ: Ρία Γιαννάρου

ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: Φανή Ιωαννίδου, ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Ειρήνη Διαμαντοπούλου

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: Γεωργία Παπαδοπούλου

ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Μαρία Τσιγαδά, ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ: Χρυσούλα Σιφουνιού

ΑΦΙΣΑ: Κατερίνα Θεοτοκάτου