Πέμπτη & Παρασκευή 30 & 31 Αυγούστου 2018, ώρα 9:00μ.μ.
στον Αίθριο χώρο του Δημοτικού σχολείου Λακκίου

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου σε συνεργασία με τον Ελληνοϊταλικό σύλλογο φίλων της Λέρου Α.Ι.Α.L. παρουσιάζουν το έργο του Antonello Antonante «O Giufa και η θάλασσα», μία παράσταση για όλες τις ηλικίες, για παιδιά από 6 έως 106 ετών.

Η παράσταση με μικτές τεχνικές θεάτρου όπως, κουκλοθέατρο, μουσικό θέατρο (τραγούδι και ζωντανή μουσική από ακορντεόν), αφήγηση, video art και φωτογραφίες, καταφέρνει να γοητεύσει και να ταξιδέψει όλες τις ηλικίες προσφέροντας στους θεατές μια πρωτόγνωρη θεατρική διαδραστική εμπειρία και πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης. Ένα θεατρικό παιχνίδι μεταμορφώσεων με ιστορίες της Μεσογείου αλλά και της Λέρου αποκαλύπτεται ξαφνικά σμίγοντας τους τρόπους και τις τεχνικές σε μια συνεχή ροή με κέφι, ρυθμό και χρώματα!

«…Γεννιέμαι κάθε μέρα σε τόσους διαφορετικούς τόπους, γεννιέμαι κάθε φορά που κάποιος θέλει να διηγηθεί μια ιστορία και, εκεί κατοικώ. Κατοικώ την μνήμη!
Μια φορά και ένα καιρό… η αρχή είναι πάντα ίδια. Και έπειτα λέξεις, λέξεις, μονάχα λέξεις. Αλλά ανάλαφρες… τόσο για να πετάξουν μέχρι τα αστέρια και από εκεί, να επιστρέψουν ξανά. Για να φέρουν μια χούφτα κοσμικής σκόνης… μέχρι μέσα στην καρδιά σου.»

ΠΑΙΖΟΥΝ

Μενεστρέλος: Λευτέρης Διαμαντάρας
Μικρός τυφλός: Ειρήνη Τσάτσου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση από τα ιταλικά: Lorena Zanin
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Ντινάκη-Βίκυ Θεοτοκάτου
Σκηνικό: Γιάννης Κουφογιάννης
Κοστούμια-κατασκευή κούκλας: Milka Stojanovits
Video art: Leto Stojanovits-Meads
Βοηθοί σκηνής: Γιώργος Δράκος, Πόπη Κουτούζου
Αφίσα: Ρένα Φιλιππίδου
Φωτογραφίες: Πόπη Φυλακούρη
Την ιστορία της Λέρου έγραψε η Βίκυ Θεοτοκάτου