Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο «Άλκηστη, ο αιώνιος θάνατος της ανάστασης» του Σπύρου Συρόπουλου από το βιβλίο του «Η γυναίκα του άλλου μύθου».

Στις 11-12-13 και 14 Οκτωβρίου, 9 το βράδυ στο θεατράκι της στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

Ήθελε η Άλκηστη να επιστρέψει στον «πάνω κόσμο»; Η Άλκηστη θρηνεί γιατί η επιστροφή της στη ζωή ισοδυναμεί με καταδίκη στην αφάνεια του ρόλου της συζύγου.
Η ιστορία της Άλκηστης μέσα από τη δική της ματιά. Διαφορετική αλλά οικεία. Παλιά και σύγχρονη. Η Άλκηστη αφηγείται, πονά, νικά, χάνει, σιωπά, φωνάζει, νιώθει… Κι αυτό που μένει, δεν είναι άλλη μια εκδοχή ενός αρχαίου μύθου – γιατί όλες οι ιστορίες, αν τους αλλάξεις τα ονόματα, είναι σύγχρονες και καθημερινές. Αυτό που μένει δεν είναι η εκδοχή μιας ιστορίας από την πλευρά της γυναίκας – γιατί όλες οι ιστορίες, αφορούν εντάσεις, αισθήματα, ανασφάλειες και επιθυμίες τόσο κοινές στους άντρες και τις γυναίκες που ο καθένας μπορεί να τις κατανοήσει σε πρώτο πρόσωπο.
Γιατί, όπως τονίζει στον πρόλογο του ο Σπύρος Συρόπουλος, «ο μύθος είναι πράγμα ζωντανό. Και σαν κάθε ζωντανό έχει μια καρδιά που χτυπάει απαράλλαχτη, ενώ η μορφή του αλλάζει».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Διαμαντάρας
Κίνηση: Χριστίνα Αντωνοπούλου
Υποβολείο: Ειρήνη Ντινάκη
Χειρισμός ήχου: Αναστασία Χατζηγρηγορίου
Χειρισμός φωτισμού: Κατερίνα Διαμαντάρα
Φωτογραφίες: Ουρανία Καραλή
Αφίσα: Κατερίνα Ευαγγέλου
Δημιουργία trailer παράστασης: Ιωάννα Ασμενιάδου – Φωκά

ΔΙΑΝΟΜΗ

Άλκηστη: Χριστίνα Τσιπλίδη

ΦΩΝΕΣ
Απόλλωνας: Λεωνίδας Ηλίας
Άδμητος: Γιάννης Παπαδημητρίου
Φέρης: Νίκος Φωκάς
Κάτοικοι Φερών: Γιώργος Δράκος, Φώτης Μπερδέκλης

TRAILER ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων στο θεατράκι, πραγματοποιείται προπώληση εισιτηρίων στα τηλέφωνα 6937409859 και 6946093661.
Αγοράζοντας το εισιτήριο πραγματοποιείται και η κράτηση της θέσης σας σε όποια ημέρα παράστασης (11-12-13-14 Οκτωβρίου) επιθυμείτε.