Η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου,
κατόπιν και της υπ. αρ. 4114_08/2336/31-8-2020 απόφασης
του Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής,
του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
διοργανώνει από 4 έως και 13 Δεκεμβρίου 2020
την Διαδικτυακή Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Πρόκειται για διαδικτυακή εκδήλωση που προτάθηκε από την ΟΕΘΑ και χρηματοδοτείται από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ως πρωτότυπη και εναλλακτική δράση , δεν έχει σκοπό να αναπληρώσει την 32η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων αιγαίου η οποία είχε προγραμματιστεί για τον προσεχή Οκτώβριο στην Νάξο και αναβλήθηκε για τη επόμενη χρονιά. Θα γίνει μία και μοναδική φορά ως ενίσχυση του γνωστού θεσμού μας και όχι ως αντικατάστασή του.

Στόχοι της Διαδικτυακής Συνάντησης είναι:

  • Η πραγματοποίηση μεγάλης πολυθεματικής εκδήλωσης με όρους υγειονομικής ασφάλειας.
  • Η γνωριμία, η επικοινωνία, η ενημέρωση και η ηθική στήριξη των ερασιτεχνών του Αιγαίου.
  • Ο καλώς εννοούμενος συναγωνισμός μεταξύ των θεατρικών ομάδων, που βοηθάει στην ποιοτική εξέλιξη του ερασιτεχνικού θεάτρου.
  • Η προβολή της σύγχρονης θεατρικής δημιουργίας στο αιγαίο, η εκπαίδευση των ερασιτεχνών και η διασύνδεση δημιουργών και θεατών από όλα τα νησιά.
  • Η μέγιστη συμμετοχή των μελών μας καθώς και η μεγαλύτερη διασπορά στους πολίτες με την αξιοποίηση των σύγχρονων ψηφιακών μέσων.
  • Η χρονική , και η οργανωτική ταύτιση με την ετήσια συνάντησή μας,
  • Η ένταξη κάθε καλλιτεχνικής πρότασης σχετικής με το θέατρο, ώστε να ενισχυθεί ο πειραματισμός, η πρωτοτυπία και η ελευθερία της έκφρασης.

 

1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι ερασιτεχνικοί θίασοι – μέλη της ΟΕΘΑ που κατά το παρελθόν και μέχρι την ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών έχουν ετοιμάσει σχετικό θέαμα. Συγκεκριμένα:

1.1 Μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ερασιτεχνικοί θίασοι τακτικά μέλη της ΟΕΘΑ χωρίς περιορισμούς.
1.2 Το έργο – θέαμα μπορεί να είναι φετινή παραγωγή της ομάδας ή και παλαιότερη, που να μην έχει παρουσιαστεί ξανά σε Συνάντηση από την Ομάδα .
1.3 Οι ομάδες που θα συμμετέχουν μπορούν να παρουσιάσουν θεατρικό έργο ή και άλλο καλλιτεχνικό τους θέαμα σχετικό με το θέατρο. (Ενδεικτικά αναφέρουμε: την βιντεοσκοπημένη παράσταση, την κινηματογραφική μεταφορά θεατρικού έργου, το θεατρικό αναλόγιο, το αφιέρωμα σε θεατρικό συγγραφέα, έργο, ρόλο ή ειδικό θέμα, την αποτύπωση προετοιμασίας παράστασης, την θεατρική εγκατάσταση, την παντομίμα, το standup comedy κ.α.)
1.4 Το θέαμα θα πρέπει να είναι βιντεοσκοπημένο σε καλή ποιότητα εικόνας και ήχου, ικανό να αναρτηθεί και να παρουσιαστεί με ευκρίνεια στο διαδίκτυο. Προτεινόμενες προδιαγραφές για τα video: ΜP4/720p (τουλάχιστον) / 5 Mbps (τουλάχιστον). Οι προδιαγραφές αυτές είναι ενδεικτικές. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να στείλετε email στο: info@patmos.cloud.
1.5 Μπορεί να έχει διάρκεια μερικών λεπτών έως και δύο ωρών ανάλογα με το είδος και την ιδέα του θεάματος. (Προτιμητέα η μικρή διάρκεια!)
1.6 Η πρόταση – θέαμα μπορεί να είναι συνεργασία περισσότερων της μιας ομάδων.
1.7 Η προβολή του Θεάματος σε αυτή την δράση δεν απαγορεύει τη ζωντανή παρουσίαση του σε μελλοντική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου.
1.8 Η Διαδικτυακή Συνάντηση δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.

2. Οι ενδιαφερόμενες θεατρικές ομάδες πρέπει η λ ε κ τ ρ ο ν ι κ ά να υποβάλουν στην Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου υ π ο χ ρ ε ω τ ι κ ά το ταχύτερο δυνατόν και το αργότερο μέχρι την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 (η καταληκτική ημερομηνία είναι της παραλαβής και όχι αποστολής) στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση aegeantheatre@gmail.com τα ακόλουθα στοιχεία και πληροφορίες:

2.1 Την αίτηση συμμετοχής, (συμπλήρωση 1ου συνημμένου εντύπου) με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ανάμεσα στα οποία και τον ορισμό Τεχνικού Υπεύθυνου της ομάδας (αν έχει οριστεί) με γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και βασική εμπειρία στην διαχείριση multimedia αρχείων (εάν υπάρχει) ή συνεργάτη της.
2.2 Το ηλεκτρονικό αρχείο της Παράστασης-Θεάματος έτοιμο για παρουσίαση. Επιπλέον ένα αντίτυπο του θεάματος αποθηκευμένο σε στικάκι και ανοικτό σε επεξεργασία θα πρέπει να σταλεί ταχυδρομικά στον Κώστα Ματθαίου (διεύθυνση: Αρχιτεκτονικό γραφείο , Σκάλα , Πάτμος 85500 , τηλ. 6976221143).
2.3 Τον τίτλο, το είδος και το περιληπτικό κείμενο του Θεάματος , καθώς και τους συντελεστές σε αναλυτική λίστα (συμπλήρωση 2ου συνημμένου εντύπου) για να δημοσιευτούν στο πρόγραμμα της Συνάντησης.
2.4 Το πρόγραμμα της παράστασης σε ηλεκτρονική μορφή.
2.5 Δύο αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από την παράσταση που θα προβληθεί (ηλεκτρονικές σε υψηλή ανάλυση) για να δημοσιευτούν στο πρόγραμμα της Συνάντησης.
2.6 Το πλήρες κείμενο του έργου, Έλληνα ή ξένου συγγραφέα, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.
2.7 Τη διάρκεια της παράστασης.
2.8 Αναλυτικό ιστορικό δραστηριοτήτων του θιάσου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα (συμπλήρωση 3ου συνημμένου εντύπου), για την εγγραφή των πληροφοριών στο πρόγραμμα της συνάντησης.

3. Η ΟΕΘΑ, κατά τις ημέρες της Συνάντησης, «διοργανώνει ανοικτές διαδικτυακές Συζητήσεις» για τις θεατρικές παραστάσεις – θεάματα που προβλήθηκαν την προηγούμενη ημέρα. Η παρουσία και η συμμετοχή στις συζητήσεις αυτές των αντιπροσώπων όλων των Θεατρικών ομάδων κρίνεται απαραίτητη. Οι όποιες απόψεις, θέσεις, γνώμες και εμπειρίες, μέσα από την εν λόγω συζήτηση, θα συμβάλλουν στην πρόοδο του ερασιτεχνικού θεάτρου στο Αιγαίο. Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να δηλωθεί το email της ομάδας που μπορεί να διασυνδεθεί στην πλατφόρμα συζήτησης, καθώς και να οριστούν αν είναι δυνατόν τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν σε αυτές.

4. Η ΟΕΘΑ, στα πλαίσια της Διαδικτυακής συνάντησης, θα διοργανώσει κοινή Παράσταση – Θέαμα με γενικό θέμα «Πανδημίες- Κορωνοϊός και Τέχνη» και την συμμετοχή συντελεστών από τις ομάδες μέλη μας, υπό τον συντονισμό των Λένιας Ξενάκη και Κλεομένη Τζανέτου. Θα σταλεί άμεσα σχετική ενημέρωση με τους όρους και τις απαραίτητες πληροφορίες και παρακαλούνται οι ομάδες να συμμετέχουν ενεργά στηρίζοντας την δράση αυτή.

5. Η ΟΕΘΑ προκηρύσσει διαγωνισμό ανάμεσα στα μέλη ή φίλους των ομάδων μας για την δημιουργία της ηλεκτρονικής αφίσας της Συνάντησης. Θα σταλεί άμεσα σχετική ενημέρωση με τους όρους και τις απαραίτητες πληροφορίες και παρακαλούνται οι καλλιτέχνες των ομάδων να είναι έτοιμοι για δημιουργία.

6. Η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου αναλαμβάνει τη διοργάνωση της Διαδικτυακής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου 2020, την επιλογή των θιάσων που θα συμμετάσχουν, καθώς και την κατάρτιση του προγράμματος.

7. Για κάθε ερώτηση και αναζήτηση πληροφοριών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση aegeantheatre@gmail.com ή να τηλεφωνήσουν στους : Στέλιο Μάρκου (6978154158) , Ελένη Τσιγιάννη (6946471249) , και Κώστα Ματθαίου (6976221143).

8. Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να τηρήσουν τους όρους συμμετοχής και τις προδιαγραφές, όπως περιγράφονται αναλυτικά στις παραγράφους 1 έως και 4 της παρούσης προκήρυξης , να συμπληρώσουν και να αποστείλουν έγκαιρα (το αργότερο μέχρι Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020) τα απαραίτητα στοιχεία και πληροφορίες καθώς και τα συνημμένα έντυπα και αίτηση!

Σάμος, 16 Σεπτεμβρίου 2020
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου

Ο Πρόεδρος

 

 Η Γεν. Γραμματέας

 

Στέλιος Μάρκου  Ελένη Τσιγιάννη

Πιέζοντας εδώ, μπορείτε να κάνετε download την προκήρυξη μαζί με τα παραρτήματα σε μορφή Word