«ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΥΡΙΕ ΓΚΡΗΝ»

Ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου «ΑΠΟΛΛΩΝ» παρουσίασε από την Τετάρτη 21 Ιουνίου έως και το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, το έργο του Τζεφ Μπάρον «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην», στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ.

Το έργο αποτελεί ένα μικρό διαμάντι  της σύγχρονης δραματουργίας, γλυκόπικρο αλλά και αισιόδοξο. Διαδραματίζεται στη σημερινή εποχή, με ήρωες έναν  γηραιό ογδονταεξάχρονο  Εβραίο που πρόσφατα έχασε την αγαπημένη του σύζυγο, προσηλωμένο στις επιταγές της θρησκείας του, περιχαρακωμένο στον δικό του μικρόκοσμο που ζει απομονωμένος  χωρίς συντροφιά, οδεύοντας στο φυσικό του τέλος με συσσωρευμένη πίκρα  και θυμό. Ο δεύτερος ήρωας, νεαρός, εύπορος, στέλεχος μεγάλης εταιρίας, βιώνει την απόρριψη από το οικογενειακό του περιβάλλον και τον κοινωνικό του περίγυρο εξαιτίας των δικών του προσωπικών επιλογών. Αυτούς τους δυο ανθρώπους, η τύχη θα φέρει κοντά και θα τους υποχρεώσει σε αναγκαστική συμβίωση επί έξι μήνες, κάθε Πέμπτη για κάποιες ώρες.

Είναι φυσικό και αναμενόμενο οι δυο αυτοί διαφορετικοί κόσμοι να έρθουν σύντομα σε σύγκρουση. Η σφοδρή αντιπαράθεσή τους θα τους οδηγήσει στη συνειδητοποίηση ότι ο ακραίος ατομικισμός από τη μια και ο φόβος της απόρριψης από την άλλη δεν επιτρέπουν καμία διέξοδο σπρώχνοντάς τους σε ένα μοναχικό μονοπάτι που στην πραγματικότητα κανείς τους δεν μπορεί να αντέξει.

Χωρίς διδακτισμούς, το έργο του Τζεφ Μπάρον, μιλά στον θεατή για το πόσο ανώφελα μπορεί να ξοδευτεί μια ζωή, ανοίγοντάς  όμως κι ένα παράθυρο στο φως των ανθρώπινων σχέσεων που στηρίζονται στην αλήθεια, την παραδοχή και την αποδοχή.

ΔΙΑΝΟΜΗ

Κύριος Γκρην: Ιωάννης Τούμπας
Ρος Γκάρντινερ: Θάνος Φώσκολος

Στο όνειρο του κυρίου Γκρην εμφανίζεται στο ρόλο της Γιέτας η Βέτα Αποστολίδου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Εύη Αριστείδου
Σκηνικά-Κοστούμια: Πηνελόπη Ασλάνογλου
Φωτισμοί: Γιώργος Πάχος
Τεχνική Υποστήριξη: Νίκος & Μάγδα Κοντιζά
Υποβολείο: Βέτα Αποστολίδου-Ελπίδα Σαργολόγου
Φροντιστήριο Σκηνής: Ζωή Γεωργίου – Λάκης Καπέλλας
Χειριστής Ήχου: Δημήτρης Καπέλλας
Μακιγιάζ: Μαράγδα Κρητικού
Βοηθοί σκηνικού: Χρήστος Ρούσσος – Γιάννης Πρίντεζης
Δημιουργικό Αφίσας: Βαγγέλης Μαούτσος
Διαφημιστικό spot: Μάρκος Τράκας – RePlay Media

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ.gr
SYROSTODAY.gr