«ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΗ» των Φράνκα Ράμε και Ντάριο Φο

Οι θεατρικές ομάδες του Αναγνωστηρίου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» της Αγιάσου και του Θεατρικού Εργαστηριού του Δήμου Λέσβου ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν την κοινή παράσταση των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Μια Γυναίκα Μόνη».

Στο «Μια Γυναίκα Μόνη», συναντάμε μια νοικοκυρά, την κατ’ εξοχήν νοικοκυρά,η οποία έχει τα πάντα στους κόλπους της οικογένειάς της εκτός από τοσημαντικότερο: τον σεβασμό, το να της συμπεριφέρονται οι άντρες στο σπίτι ως έναν άνθρωπο με προσωπικότητα: ένα άτομο, και να γίνεται σεβαστή ως τέτοια,να μην χρησιμοποιείται μόνο ως σεξουαλικό αντικείμενο και ως υπηρέτρια χωρίς μισθό και σύνταξη.

 

Στο έργο αυτό υπάρχουν οι μελαγχολίες και οι απελπισίες των γυναικών καιπαράλληλα περιλαμβάνονται πολλές κοινοτοπίες για την κακώς χρησιμοποιούμενη σεξουαλικότητα τους και για τον «μη σεβασμό» των ανδρών προς εκείνες. Ένας συγκλονιστικός γυναικείος μονόλογος που ακροβατείανάμεσα στο γέλιο και στο κλάμα και μας κάνει να σκεφτούμε εκ νέου τη θέση της γυναίκας στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες.

 

ΠΑΙΖΟΥΝ (με σειρά εμφάνισης)

Γιώτα Μαϊστρέλλη
Ανδρομάχη Βουγιούκα
Βάσω Χοχλάκα
Εύα Γιαννίκου.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Μαρία Αιβαλιώτου
Σκηνικά: Ανδρομάχη Βουγιούκα, Βαγγέλης Λουίζος και Τάσος Χατζέλλης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Θέμις Χατζηλάμπρου
Ηχητικά: Πέγκυ Χατζημιχαήλ
Αφίσα – Φωτογραφίες: Σταμάτη Γιαννάκη

 

Οι παραστάσεις θα δοθούν από Τετάρτη 7 Ιουνίου καθημερινά ( με ώρα έναρξης 9 το βράδυ) μέχρι και Κυριακή 11 Ιουνίου στο θεατράκι του Δήμου Λέσβου, στην Οικονόμου Τάξη και Ασκληπιού γωνία, κάτω από το 6ο νηπιαγωγείο Μυτιλήνης στη Χρυσομαλλούσα με δωρεάν είσοδο.